Couscoussalade met perzik en geitenkaas

Bereidingstijd 15-20 min

Benodigdheden 4 personen:

  • 200 gr (volkoren) couscous
  • 6 halve perziken (vriezer of blik; afgespoeld) in blokjes
  • 200 gr kikkererwten (afgespoeld en uitgelekt)
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 3 eetlepels rozijnen
  • Halve komkommer in blokjes
  • Sap van halve citroen
  • ½ bouillonblokje (groente)
  • Handje gehakte hazelnoten


Benodigdheden dressing:

  • 2 eetlepels Ísey Skyr Perzik
  • 2 eetlepels fritessaus zero
  • ½ eetlepel mosterd 
  • 2 theelepels water
  • 2 theelepels olijfolie
  • Snufje zout en snufje peper

 

Bereidingswijze:

  1. Kijk op de verpakking naar de hoeveelheid water die je moet koken voor het bereiden van de couscous en los het ½ bouillonblokje hierin op voordat je de couscous erbij doet.
  2. Laat 5 minuten wellen en roer alles met een vork los en laat het afkoelen.
  3. Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet even apart.
  4. Doe de couscous in een mooie schaal en voeg de kikkererwten, stukje perzik, komkommer, rozijnen, geitenkaas de dressing en een snufje zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Maak af met de gehakte hazelnoten en serveer!