Eiwitrijke oranje tompouce

Benodigdheden voor 2 stuks:

  • 2 plakken volkoren bladerdeeg
  • ⁠170 g Ísey Skyr Mandarin Pie (meer kan ook)
  • ⁠ 35 g poedersuikervervanger
  • ⁠Water
  • ⁠Oranje kleurstof

 

Bereidingswijze:

  1. Snijd de plakken bladerdeeg doormidden zodat je 4 helften hebt.
  2. ⁠Prik gaatjes in het bladerdeeg.
  3. ⁠Bak voor ca. 15 minuten op 210 graden tot ze goudbruin zijn.
  4. ⁠Laat volledig afkoelen.
  5. ⁠Voeg kleine beetjes water toe aan de poedersuikervervanger tot het de juiste substantie heeft voor het glazuur.
  6. ⁠Voeg een druppeltje oranje kleurstof toe en roer goed door.
  7. ⁠Schep de Ísey Skyr op 2 helften bladerdeeg.
  8. ⁠Dek af met de andere helften van het bladerdeeg.
  9. ⁠Verdeel de glazuur eroverheen.

 

Mocht je dit niet meteen opeten maar bewaren, zet dit dan zo snel mogelijk na het maken in de koelkast, anders zakt het snel in.

 

Een oranje tompouce op Koningsdag hoort er een beetje bij. Deze eiwitrijke variant zonder toegevoegde suikers is minstens zo lekker en moet je echt proberen!

 

Havermouttaartjes met Aardbei - Witte Chocolade skyr

Lees meer