Gebakken Appel Skyr bites
Bereidingstijd: circa 20 min (exclusief 20 minuten)
Benodigdheden:
- Bakblik 20x30 cm
- Bakpapier
Voor de bodem:
- 100 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 50 ml kokosolie (gesmolten)
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels water
Voor de vulling:
- 400 gr Ísey Skyr Gebakken appel
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels water
Topping
- Zero Appel-Kaneel siroop
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de havermout en het amandelmeel in een mengkom. Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
- Bekleed het bakblik met bakpapier of vet deze in. Doe het beslag in het bakblik en druk het beslag goed aan.
- Bak de bodem in 15/18 minuten gaar en goudbruin. Laat het daarna afkoelen.
- Week de gelatine in koud water en knijp het uit. Los de gelatine op in een steelpan met 2 eetlepels water op laag vuur. Voeg 4 eetlepels Ísey Skyr gebakken appel toe en meng goed. Voeg de rest van de Ísey Skyr toe en roer tot het mengsel glad is, op de stukjes appel na natuurlijk.
- Schep het Ísey Skyr-mengsel op de afgekoelde bodem en versier de bovenkant met de siroop. Heb je geen siroop dan kan je ook kiezen voor andere decoratie als stukjes appel of stukjes gehakte nootjes. Zet het bakblik in de koelkast om minstens 2 uur op te stijven.
Geniet ervan!