Havermouttaartjes met Aardbei - Witte Chocolade skyr

Benodigdheden voor 2 taartjes:

  • 70 g havermout
  • Snuf zout
  • 30 g 100% pindakaas of notenpasta
  • 15 g honingvervanger
  • 20 g 100% appelmoes
  • Een aantal eetlepels Ísey Skyr Aardbei - Witte Chocolade
  • Fruit zoals aardbeien en/of frambozen

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden, boven- en onderwarmte.
  2. Meng de havermout met een snuf zout en doe er daarna de pindakaas/notenpasta, honingvervanger en appelmoes bij. Roer dit goed door.
  3. Verdeel het havermoutmengsel over 2 tartelettevormpjes van ca. 10 cm doorsnede. Als je siliconen gebruikt, hoef je ze niet in te vetten. Bij metalen doe je dit wel met bakspray.
  4. Bak ze voor 12 à 14 min af totdat de randjes bruin beginnen te kleuren en de bodems krokant gebakken zijn.
  5. Laat volledig afkoelen.
  6. Top daarna af met een aantal eetlepels Ísey Skyr en verdeel er wat fruit overheen.

 

Eet smakelijk!

 

Ontbijten met een gebakje, wie wil dat nou niet? Dit voedzame en crunchy havermout taartbodempje is heerlijk om af te toppen met Ísey Skyr Aardbei - Witte Chocoladesmaak en je favoriete fruit!

 

Toast met crème brûlée, blauwe bessen en bramen

Lees meer

Overnight oats met Ísey Skyr Framboos – Granaatappel

Lees meer