Naked velvet taartje
Naked velvet is een red velvet taartje zonder de rode kleurstof. Jouw Valentijn maak je gegarandeerd blij met dit heerlijke taartje met chocoladesmaak en Ísey Skyr frosting!
Bereidingstijd: 20 min + 1 uur wachttijd
Baktijd: 30-35 min
Benodigdheden:
Droge ingrediënten:
- 45 g volkoren meel
- 20 g havermeel
- 10 g cacao
- snuf kaneel
- 0,75 tl bakpoeder
- Snuf zout
Natte ingrediënten:
- 55 ml magere of ongezoete plantaardige melk
- 1 ei
- 20 g (zonnebloem)olie
- 25 g ongezoete appelmoes
- 20 g suikervervanger
Frosting:
- 80 g Ísey Skyr Licht Gezouten Karamel
- 40 g zuivelspread light
Verder nodig:
- Een kleine (hartjes) springvorm van ca. 11 cm doorsnede
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar in een kom.
- Meng daarna de natte ingrediënten, inclusief de suiker.
- Doe daarna de droge ingrediënten bij de natte en roer door.
- Schenk het beslag in een ingevette springvorm en bak voor 30 à 35 min af in de oven.
- Meng intussen de Skyr en zuivelspread voor de frosting.
- Laat de cake volledig afkoelen (ca. 1 uur) voordat je de bolle bovenkant van het taartje voorzichtig afsnijdt zodat de bovenkant plat is.
- Vervolgens snijd je het taartje in 2 lagen zodat je er frosting tussen kunt doen. Haal de 2 lagen voorzichtig van elkaar.
- Doe de helft van de frosting ertussen.
- Leg daarna de de andere helft erop.
- Besmeer met de overige frosting.
- Serveer optioneel met wat fruit.