Peachy souffle pancakes

Benodigdheden:

  • 140 gr Ísey Skyr Perzik
  • 1 ei
  • 16 gr zoetstof/ suikervervanger
  • 35 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder

 

Bereidingswijze:

  1. Splits het ei, doe het eigeel in een kom en het eiwit in een (vetvrije!) andere kom.
  2. Mix het eiwit en voeg na een minuut de helft van de suikervervanger toe. Je mixt totdat het eiwit helemaal stijf is.
  3. Mix dan de eidooier met de Ísey Skyr Perzik en de andere helft van de suikervervanger. Zeef de bloem boven het eigeel-beslag en spatel dit er samen met het bakpoeder door.
  4. Vervolgens spatel je het opgeklopte eiwit er voorzichtig doorheen. Maak met een ijsschep drie bolletjes beslag in de (warme) koekenpan na ongeveer een minuut bakken (op laag vuur) schep je er nog een bolletje op.
  5. Laat dit nog even garen met de deksel op de pan, draai ze dan voorzichtig om en bak nog voor een minuut of twee.
  6. Stapel op, strooi er (suikervrije) poedersuiker op.

Geniet ervan!

 

Het recept is van Chantal van den Berg ook wel bekend als @chantal130387.

Ísey Skyr Stracciatella Pancakes

Lees meer