Perzik muffins

Bereidingstijd: 5 min

Baktijd: 20 tot 25 min

 

Benodigdheden voor circa 9 muffins:

  • 175 gram Ísey Skyr Perzik
  • 2 eieren
  • 40 gram appelmoes
  • 10 gram zonnebloemolie
  • Wat vloeibare zoetstof naar smaak
  • 75 g havermeel
  • 75 g volkoren meel 
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 niet al te rijpe (wilde) perzik, in kleine blokjes gesneden 

 

Verder nodig: siliconen muffin/cupcake vormpjes 

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng een voor een de Ísey Skyr, eieren, appelmoes, zonnebloemolie en vloeibare zoetstof en roer met een garde tot een egaal beslag. 
  3. Meng in een apart kommetje het havermeel, volkoren meel en bakpoeder.
  4. Doe het meel bij het beslag en meng door elkaar met een rubberen spatel.
  5. Snijd de perzik in kleine blokjes en roer dit voorzichtig door het beslag.
  6. Leg een vel bakpapier op het rooster uit de oven en vul de siliconen vormpjes telkens met een volle eetlepel beslag.
  7. Bak voor 20 à 25 min af in de oven, met een satéprikker kan je kijken of het gaar is.
  8. Voor het serveren kan je het optioneel aftoppen met een schep van de Ísey Skyr en nog wat stukjes perzik. 

 

Framboos granaatappel custard toast

Lees meer