Zomerse Mandarin Pie taart

Voorbereiding: 15 minuten

Minimaal 2 uur in de koelkast

 

Benodigdheden:

Voor de bodem:

  • 100 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 50 ml kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 3 eetlepels water

 

Voor de vulling:

  • 4 knijpzakjes Ísey Skyr Manderin Pie à 140gr
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels water

 

Extra benodigdheden:

  • 1 klein blikje mandarijnen in sap uitgelekt.
  • Bakpapier om springvorm mee te bekleden.

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
  2. Smelt de kokosolie.
  3.  Mix de havermout en amandelmeel in een mengkom en voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
  4. Verdeel het deeg over de springvorm en druk overal goed aan. 
  5. Bak de bodem voor 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
  6. Week de gelatine in water en knijp deze vervolgens uit.
  7. Los de gelatine op met 2 eetlepels water in een steelpannetje op laag vuur.
  8. Voeg eerst een beetje Ísey Skyr toe en meng alles goed door elkaar tot een glad geheel. 
  9. Voeg de rest van de Ísey Skyr toe, roer goed door en schep alles op de afgekoelde bodem.
  10. Zet de taart tenminste 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  11. Versier de taart, voor het serveren met de schijfjes mandarijn.