Zomerse Mandarin Pie taart
Voorbereiding: 15 minuten
Minimaal 2 uur in de koelkast
Benodigdheden:
Voor de bodem:
- 100 gr havermout
- 50 gr amandelmeel
- 50 ml kokosolie
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels water
Voor de vulling:
- 4 knijpzakjes Ísey Skyr Manderin Pie à 140gr
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels water
Extra benodigdheden:
- 1 klein blikje mandarijnen in sap uitgelekt.
- Bakpapier om springvorm mee te bekleden.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Smelt de kokosolie.
- Mix de havermout en amandelmeel in een mengkom en voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
- Verdeel het deeg over de springvorm en druk overal goed aan.
- Bak de bodem voor 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
- Week de gelatine in water en knijp deze vervolgens uit.
- Los de gelatine op met 2 eetlepels water in een steelpannetje op laag vuur.
- Voeg eerst een beetje Ísey Skyr toe en meng alles goed door elkaar tot een glad geheel.
- Voeg de rest van de Ísey Skyr toe, roer goed door en schep alles op de afgekoelde bodem.
- Zet de taart tenminste 2 uren in de koelkast om op te stijven.
- Versier de taart, voor het serveren met de schijfjes mandarijn.