Blueberry Pie Skyr taart

Benodigdheden:
Voor de bodem:

  • 120 gr havermout
  • 60 gr amandelmeel
  • 50 ml kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eetlepels water

Voor de vulling:

  • 400gr Ísey Skyr Blueberry Pie
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels water
  • 100 gr diepvries blauwe bessen
  • Handje vol verse blauwe bessen voor de topping 

 

Extra benodigdheden:

  • Taartvorm 20 cm doorsnede. 
  • Bakpapier om springvorm mee te bekleden. 


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
  2. Smelt de kokosolie.
  3. Mix de havermout en amandelmeel in een mengkom en voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
  4. Verdeel het deeg over de springvorm, druk overal goed aan en zorg voor een opstaand randje. 
  5. Bak de bodem voor 18 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
  6. Doe de 100 gr blauwe bessen in een steelpannetje met een scheutje waren en prak fijn tot een soort van jam.
  7. Week de gelatine in water en knijp deze vervolgens uit.
  8. Los de gelatine op met 2 eetlepels water in een steelpannetje op laag vuur.
  9. Voeg eerst een beetje Ísey Skyr toe en meng alles goed door elkaar tot een glad geheel. 
  10. Voeg de rest van de Ísey Skyr toe, roer goed door en schep de helft op de afgekoelde bodem.
  11. Verdeel de helft van de blauwe bessen jam over de Skyr en schep vervolgens de rest van de Skyr eroverheen. 
  12. Verdeel vervolgens de rest van jam over de bovenkant en maak met een sateprikker een marmermotief. Steek de sateprikker ver genoeg zodat ook de eerst laag jam verdeeld wordt. 
  13. Zet de taart tenminste 2 uren in de koelkast om op te stijven.
  14. Versier met verse blauwe bessen en enjoy!

Eiwitrijke chia pudding met mango & skyr

Lees meer

Ísey Skyr bowl met açai en tropische vruchten

Lees meer