Blueberry Pie Skyr taart
Benodigdheden:
Voor de bodem:
- 120 gr havermout
- 60 gr amandelmeel
- 50 ml kokosolie
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 4 eetlepels water
Voor de vulling:
- 400gr Ísey Skyr Blueberry Pie
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels water
- 100 gr diepvries blauwe bessen
- Handje vol verse blauwe bessen voor de topping
Extra benodigdheden:
- Taartvorm 20 cm doorsnede.
- Bakpapier om springvorm mee te bekleden.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 180 graden en bekleed de springvorm met bakpapier of vet deze goed in.
- Smelt de kokosolie.
- Mix de havermout en amandelmeel in een mengkom en voeg vervolgens de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
- Verdeel het deeg over de springvorm, druk overal goed aan en zorg voor een opstaand randje.
- Bak de bodem voor 18 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen.
- Doe de 100 gr blauwe bessen in een steelpannetje met een scheutje waren en prak fijn tot een soort van jam.
- Week de gelatine in water en knijp deze vervolgens uit.
- Los de gelatine op met 2 eetlepels water in een steelpannetje op laag vuur.
- Voeg eerst een beetje Ísey Skyr toe en meng alles goed door elkaar tot een glad geheel.
- Voeg de rest van de Ísey Skyr toe, roer goed door en schep de helft op de afgekoelde bodem.
- Verdeel de helft van de blauwe bessen jam over de Skyr en schep vervolgens de rest van de Skyr eroverheen.
- Verdeel vervolgens de rest van jam over de bovenkant en maak met een sateprikker een marmermotief. Steek de sateprikker ver genoeg zodat ook de eerst laag jam verdeeld wordt.
- Zet de taart tenminste 2 uren in de koelkast om op te stijven.
- Versier met verse blauwe bessen en enjoy!