Lemon cheesecake-mango magnums

Bereidingstijd

30 minuten
Tijd in de koelkast en vriezer
11 uur

Spullen

IJsvormpjes
IJsstokjes
Blender of keukenmachine
Steelpannetje

 

Ingrediënten

400 g Ísey Skyr Lemon Cheesecake

250 g mango

300 ml + 2 el (plantaardige) melk

150 g kristalsuiker

10 g maïzena
4 el limoensap

3 el kokosrasp

Snufje zout

 

Garnering:
Kokosrasp

 

Porties: 8 ijsjes

 

Bereidingswijze

  1. Meng de maïzena met de twee eetlepels melk en zet opzij.
  2. Breng 300 ml melk en 150 gram kristalsuiker aan de kook in een klein pannetje. Zet zodra het mengsel kookt, het vuur laag en voeg het maïzenamengsel erbij. Roer even en laat een minuutje zachtjes koken. Giet vervolgens het geheel in een kom en laat het afkoelen. Roer het regelmatig door. 
  3. Giet 400 gram Ísey Skyr Naturel en 250 gram mango in de blender of keukenmachine. Voeg een snufje zout en 4 eetlepels limoensap toe en mix het geheel tot een massa.
  4. Meng deze massa vervolgens met het afgekoelde melkmengsel en plaats het voor minimaal 4 uur in de koelkast. 
  5. Zet het mengsel in de vriezer gedurende 3 uur en roer ieder half uur goed door.
  6. Strooi de kokosrasp over de ijsvormpjes en naar smaak ook door het ijsmengsel. Giet het ijsmengsel in de vormpjes en laat nog 4 uur in de vriezer staan. 

 

Perzik smoothiebowl met courgette

Lees meer