Gebakken Appel flammkuchen
Deze lichtzoete flammkuchen met appel, kaneel en rozijnen doet je denken aan appeltaart!
Bereidingstijd: 10 min
Baktijd: 15 min
Benodigdheden voor 1 portie?
- 1 bakje Ísey Skyr Gebakken Appel 170 g
- 75 g volkoren meel
- Een halve tl bakpoeder
- Een halve appel, in plakjes gesneden
- Een paar rozijnen
- Wat kaneelpoeder
Verder nodig:
Een deegroller en bakpapier
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 190 graden, hete lucht.
- Meng de bakpoeder en volkoren meel met elkaar.
- Doe het meel in een kom met 75 gram van de Ísey Skyr.
- Maak er met je handen een bol deeg van. Als het te nat is, gebruik je wat extra meel. Is het te droog, doe er dan nog een lepeltje skyr bij.
- Leg het deeg op een vel bakpapier, strooi er wat meel overheen en rol het uit tot enkele millimeters dikte.
- Besmeer het deeg met de resterende skyr, verdeel de appelplakjes eroverheen, wat rozijnen en strooi er tot slot wat kaneel overheen.
- Dit bak je voor circa 15 minuten af in de oven.