Halloween cake
Recept Halloweentaart
Bereidingstijd (excl. opstijven): ongeveer 20 minuten
Ingrediënten:
- 500gr Ísey Skyr Stracciatella
- 30gr pindakaas
- 30gr maplesirop
- 50gr kokosolie (gesmolten)
- 35gr gepofte quinoa
- Snufje kaneel
- 3 gelatineblaadjes
- (Springvorm 24cm)
Bereidingswijze:
- Meng de gepofte quinoa met de gesmolten kokosolie, kaneel, pindakaas en maplesirop.
- Bekleed de taartvorm met bakpapier. Doe de quinoa-mengsel erin, druk goed aan en zet voor 15 minuten in de vriezer
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water en knijp ze daarna goed uit. Verwarm deze met een beetje water in een pannetje. Schep er twee of drie scheppen Ísey Skyr Stracciatella bij en roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Schep de rest van de Skyr erbij en meng dit goed.
- Pak de bodem uit de vriezer en doe de Ísey Skyr eroverheen. Versier de taart met een spinnenweb van chocoladesaus of gesmolten chocolade. Zet de vorm voor minimaal 4 uren in de koelkast om goed op te stijven. En versier de taart met eventueel andere Halloweendecoratie zoals een spin.