Mandarin Pie pannacotta
Ísey Skyr Mandarin Pie- maanzaad panna cotta
Bereidingstijd
15 minuten + minimaal 3 uur in de koelkast
Benodigdheden
- 4 panna cotta of puddingvormpjes
- Steelpan
Ingrediënten
Voor de panna cotta
- 4 blaadjes gelatine
- 3 cups Ísey Skyr Mandarin Pie
- 125 ml (amandel)melk
- 1 eetlepel maanzaad
- 1 theelepel vanille aroma
Voor de mandarijn siroop
- Sap van 4 uitgeperste mandarijntjes
- 2 eetlepels honing
Porties: 4
Bereidingswijze
- Laat de blaadjes gelatine even weken in koud water.
- Doe de Ísey Skyr Mandarin Pie in een grote kom, roer hier de helft van de amandelmelk, het maanzaad en vanille aroma doorheen.
- Verwarm de andere helft van de amandelmelk in het steelpannetje. Breng net niet aan de kook. Zet het vuur uit. Knijp de blaadjes gelatine uit en voeg toe aan de amandelmelk, roer door tot deze opgelost zijn. Roer de melk met gelatine voorzichtig en beetje bij beetje door de skyr.
- Schenk de vulling in de 4 vormpjes. Laat dit een aantal uur opstijven in de koelkast.
- Was de steelpan af. Voeg hier het mandarijnensap met de honing aan toe. Verwarm en laat op laag vuur 5-10 minuten inkoken tot het een wat dikkere siroop wordt. Laat afkoelen.
- Haal de panna cotta uit de vormpjes, serveer met de mandarijn siroop en optioneel met wat extra plakjes mandarijn, verse munt en/of gehakte pecannoten.