Mini appeltaartjes met gekarameliseerde nootjes
Bereidingstijd: 2 uur en 40 min
Baktijd: 15 min
Benodigdheden voor 9 mini appeltaartjes:
Voor de bodem:
- 100 gr havermout
50 gr amandelmeel - 50 ml kokosolie (gesmolten)
- 3 eetlepels ahornsiroop
- 3 eetlepels water
Voor de vulling:
- 400 gr Ísey Skyr Gebakken Appel
- 3 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels water
Topping
- 2 handjes gemengde ongezouten nootjes
- 2 eetlepels ahornsiroop
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng de havermout en het amandelmeel in een mengkom. Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en water toe om een korrelig en plakkerig beslag te maken.
- Druk het beslag stevig aan in de vormpjes, verdeel het gelijkmatig en druk goed aan.
- Bak de bodempjes in 15 minuten gaar en goudbruin. Laat het daarna afkoelen.
- Week de gelatine in koud water en knijp het uit. Los de gelatine op in een steelpan met 3 eetlepels water op laag vuur. Voeg 4 eetlepels Ísey Skyr toe en meng goed zonder klontjes. Voeg de rest van de skyr toe en roer tot het mengsel glad is.
- Schep het skyr-mengsel op de afgekoelde bodempjes en zet ze in de koelkast om minstens 2 uur op te stijven. (Om ze makkelijk uit de vormpjes te krijgen heb ik deze eerst bekleed met huishoudfolie)
- Hak de gemengde nootjes fijn en bak deze met de ahornsiroop totdat ze gekarameliseerd is. Laat afkoelen en als het teveel aan elkaar plakt brokkel je de stukjes wat kleiner.
- Verdeel de gekarameliseerde nootjes over de taartjes voordat je deze gaat serveren.
Geniet ervan!