Perzik passievrucht taartje
Bereidingstijd: 10 min, excl. baktijd (20 min) en wachttijd (minimaal 4 uur).
Benodigdheden voor 1 portie
Voor de bodem:
- 120 gram cannellini bonen (uitlekgewicht)
- 20 gram eiwitpoeder vanille @prozis
- Het eiwit van 1 ei
Voor het taartje:
- 200 gram Ísey Skyr Perzik
- 1,5 gelatineblaadjes
Voor de topping:
- Het vruchtvlees van 2 passievruchten
- Een half gelatineblaadje
- Optioneel een beetje honingvervanger om te zoeten
Overige benodigdheden:
- Een ovenbesteding vormpje, mijne is 13x17x5 cm. Niet een kleinere gebruiken want dan past het niet! Inhoud minimaal 550 cc.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breek 1 van de 2 gelatineblaadjes doormidden. Laat ze minimaal 10 minuten weken in koud water.
- Spoel de cannellini bonen af in een vergiet en doe ze in de blender/keukenmachine met de eiwitpoeder. Mix tot het een egaal beslag is. Doe daarna het eiwit erbij en mix nog even door tot het goed gemengd is.
- Stort dit in je vorm en bak voor 20 minuten in de oven.
- Laat volledig afkoelen.
- Wanneer de bodem volledig is afgekoeld ga je verder. Warm de Skyr voorzichtig op in een pannetje, niet koken! Knijp 1,5 gelatineblaadje uit en roer erdoor tot het is opgelost. Stort dit op de bodem.
- Spoel het pannetje af, doe het vruchtvlees van de passievruchten in het pannetje, warm op, niet koken, knijp het halve gelatineblaadje uit en los erin op. Als het is opgelost stort je dit op de skyr.
- Dek af en laat een nachtje opstijven (of minimaal 4 uur) in de koelkast.
Met dit frisse ontbijt- of lunchtaartje kan jij de wereld aan. Eiwitrijk, fris en fruitig en daarnaast meteen een portie peulvruchten binnen!