Skyr bollen met rozijnen

Een gezonde variant op oliebollen uit de oven, eiwitrijk en zonder toegevoegde suikers!

 

Bereidingstijd: 10 min

Baktijd: 20 min

 

Benodigdheden voor 6 bollen:

  • Een siliconen bakvorm met halve bollen (muffin vorm kan ook maar dan worden ze niet rond)
  • 1 verpakking Ísey Skyr Crème Brûlée
  • 2 eieren
  • 1 flinke eetlepel 100% appelmoes
  • 1 eetlepel vloeibare olie
  • Handje rozijnen 

 

Droge ingrediënten:

  • 60 gram havermeel
  • 60 gram volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje zout

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, boven- en onderwarmte.
  2. Week de rozijnen in heet water.
  3. Meng in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
  4. Meng daarna de Ísey Skyr, eieren, appelmoes en olie tot een glad beslag.
  5. Doe de droge ingrediënten bij de natte en roer met een spatel tot het gemengd is.
  6. Schep de rozijnen erdoor.
  7. Verdeel het beslag in de bakvorm en bak voor 18 tot 20 minuten af in de oven.
  8. Voor het serveren strooi je er nog wat poedersuiker(vervanger) overheen en geniet ervan!

 

Ze zijn warm het allerlekkerste! Je kan ze ook kort opwarmen in de magnetron voor het opeten. Maar niet gevreesd; ook koud zijn ze lekker en niet droog!

 

Overnight oats met Ísey Skyr Framboos – Granaatappel

Lees meer