Mango scones

Bereidingstijd: 10 minuten

Aantal: 7 à 8 stuks

 

 

Ingrediënten voor 7 à 8 stuks:

  • 150 gram volkoren havermeel
  • 25 gram whey mango of vanille
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el suiker(vervanger)
  • 150 gram Ísey Skyr Mango Panna Cotta
  • 1 ei
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 el honing(vervanger)
  • 75 gram appelmoes 0%
  • 75 gram krenten (optioneel)

 

Bereidingswijze:

  1. Als je krenten gebruikt laat deze dan 15 min. wellen in lauwwarm water.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng alle droge ingrediënten, voeg de natte ingrediënten hieraan toe en meng tot een egaal beslag.
  4. Spatel optioneel de krenten door het beslag.
  5. Verdeel het beslag, met een ijsschep, over een (ingevette) muffinvorm.
  6. Schuif voor 20 minuten in de oven en laat ze nadien buiten de muffinvorm afkoelen.
  7. Beleg de scones optioneel met wat zuivelspread light en mango chiajam.

 

Smullen maar!

 

 

Je kan de scones zo’n 3 à 4 dagen, in een luchtdichte bak, bewaren. Vers zijn ze wel het allerlekkerste!

 

Chopped sandwich met mango en perzik

Lees meer