Mango scones
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal: 7 à 8 stuks
Ingrediënten voor 7 à 8 stuks:
- 150 gram volkoren havermeel
- 25 gram whey mango of vanille
- 1 tl bakpoeder
- 1 el suiker(vervanger)
- 150 gram Ísey Skyr Mango Panna Cotta
- 1 ei
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el honing(vervanger)
- 75 gram appelmoes 0%
- 75 gram krenten (optioneel)
Bereidingswijze:
- Als je krenten gebruikt laat deze dan 15 min. wellen in lauwwarm water.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng alle droge ingrediënten, voeg de natte ingrediënten hieraan toe en meng tot een egaal beslag.
- Spatel optioneel de krenten door het beslag.
- Verdeel het beslag, met een ijsschep, over een (ingevette) muffinvorm.
- Schuif voor 20 minuten in de oven en laat ze nadien buiten de muffinvorm afkoelen.
- Beleg de scones optioneel met wat zuivelspread light en mango chiajam.
Smullen maar!
Je kan de scones zo’n 3 à 4 dagen, in een luchtdichte bak, bewaren. Vers zijn ze wel het allerlekkerste!