Skyrbollen
Bereidingstijd
15 minuten
Tijd in de vriezer
30-40 minuten
Spullen
Kom
Steelpannetje
Garde of Keukenmachine
Bakpapier
Ingrediënten
1 bakje (170 g) Ísey Skyr Gebakken Appel
170 g zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 el olijfolie
Snufje zout
4 verse vijgen
1 of 2 peren
3-4 tl kaneel
Porties: 6 bollen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes.
- Doe wat olijfolie in het steelpannetje en bak kort de blokjes peer samen met de kaneel.
- Scheid het eiwit van de dooiers en klop het eiwit stijf met een garde of keukenmachine. Gooi de eidooiers niet weg maar meng deze met de skyr, het bakmeel, scheutje olijfolie en een snuf zout tot één geheel.
- Snijd de vijgen open en meng het vruchtvlees van de vijgen plus gebakken peer (liefst zonder de vrijgekomen vloeistof) door het mengel.
- Schep vervolgens het opgeklopte eiwit door het gehele mengsel.
- Leg een stuk bakpapier op de ovenplaat en maak van het mengsel 6 mooie bollen die je over de plaat verspreid. Zet ze voor ongeveer 18-20 minuten in de oven.
- Laat ze kort afkoelen. Ze zijn het lekkerst nog warm uit de oven!