Vanille speculoos tulband

Bereidingstijd: 15 min + 40 min oventijd

 

Benodigdheden voor een tulband:

 

Droge ingrediënten:

  • 100 gr bloem
  • 50 gr havermeel
  • 40 gr suikervervanger
  • 12 gr bakpoeder

 

Natte ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 300 gr Ísey Skyr Vanille

 

Topping:

  • 3 eetlepels Speculoos
  • Handje mini kruidnootjes of schuddebuikjes

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven op 175gr.
  2. Vet de tulbandbakvorm in. (Heb je geen tulbandvorm? Een cakeblik van 25cm kan ook)
  3. Mix alle droge ingrediënten met elkaar.
  4. Mix in een andere schaal de natte ingrediënten met elkaar.
  5. Mix de natte en de droge ingrediënten met elkaar tot een egaal beslag. Evt. In een blender. Tip: Is het beslag té dik? Dan klein scheutje amandelmelk erbij.
  6. Schep het beslag in het blik en strijk glad.
  7. Zet voor 40-45 min in de voorverwarmde oven.

Cake gaar? Laat deze dan afkoelen.

Verwarm 3 eetlepels speculoos Au bain-marie en schenk het over de cake.

Versier met wat mini kruidnootjes of schuddebuikjes.